Média

...

www.operaportal.hu

" ... A koncerten szellemesen hangszerelt és kitűnően játszott opera-átiratokat hallhattunk remek zenészek és egy tehetséges énekesnő tolmácsolásában. ...

... Klasszikon esetében azonban - az eredeti dallamok felhasználásával - tényleg új számok születtek, könnyed, de igényes és szórakoztató előadásban. Az eredmény egyáltalán nem "ízlésficam"; zenei tudása révén az előadói gárda játékosan, de magas színvonalon játszik a dallamokkal. A kifinomult hangszerelésnek és előadásmódnak köszönhetően pedig nem az a benyomásunk támad, hogy sérül az eredeti, ellenkezőleg: az előadók nyilvánvalóan nagyon is tiszteletben tartják az eredeti művet is. ... "

...

Duna TV - Reggel a  Dunán

Banner Géza beszélget Sebők Monikával                                                                                                          2011. április 7.

...

www.szinhaz.hu [2011 November 18. - a linkre kattintva olvasd el a teljes cikket]

" ... Az „Oscar Blues” a Klasszikon együttes sokszínű repertoárjának azon darabja, amely az alaplüktetés, a hangszerelés és az énektechnika tekintetében is szakít az operai hagyományokkal, így szemléletes példa arra, hogy egy klasszikus operaária is tökéletesen alkalmas az átdolgozásra, nagyfokú művészi szabadságot engedve a mű zenei újraértelmezésének. ..."

...

ATV - JAM LIGHT

Farkasházi Réka beszélget Sebők Monikával és Zsemlye Sándorral                                                               2011. március 10.

...

HVG Magazin [2011 Április - a linkre kattintva olvasd el a teljes cikket]

" ... Vannak csúcspontok a Cd-n, ilyen a Carmen kártyaáriája, amelynek drámai prezentációját bravúros hangszerszólók teszik sejtelmesebbé, vagy Gounod operájából Júlia jelenete, amely szinte kínálja magát az efféle átdolgozásra, de különösen költőien szól Cleopatra áriája is Händel művéből. ..."

...

www.operaportal.hu

" ... A másfél órásra tervezett, 3D show elemeket felvonultató CROSSOVER DIMENZIÓK című crossover opera koncert mind látványvilágában, mind hangszerelésében különleges élményt ígér a hazai műértő közönség és a fiatalabb generációk számára egyaránt! ..."

...

M1 - Teadélután

Mészáros Antónia beszélget Sebők Monikával és Zsemlye Sándorral                                                              2011. április 15.

...

www.nol.hu [2011 Április 08. - a linkre kattintva olvasd el a teljes cikket]

" ... A Klasszikon Együttes pedig létrehozta Magyarországon ezt a hazai zenei palettáról eddig hiányzó műfajt. ..."

...

Hír TV - Paletta

Turda Adrienn beszélget Sebők Monikával és Zsemlye Sándorral                                                                    2011. március 28.

...

Könyvjelző Magazin [2011 Március - a linkre kattintva olvasd el a teljes cikket]

" ... Egyedi és kreatív feldolgozásaikban jobbára érintetlenül hagyják az eredeti áriák dallamát, ám a hangszerelést és a ritmizálást a mai kor (az együttes könnyűzenész tagjai által képviselt) zenei stílusainak feleltetik meg. ..."

...

Duna TV - Kívánságkosár

Morvai Noémi és Asbóth József beszélget Sebők Monikával és Nagy László Adriánnal                                 2011. április 7.

...

www.operaportal.hu

"...a műfajnak van létjogosultsága..."                                                                                                                  Interjú Sebők Monikával, a Klasszikon együttes szólistájával.

...

www.kalandozasaim.blog.hu [2011 Március 17. - a linkre kattintva olvasd el a teljes cikket]

" ... Igényes és szórakoztató. Talán ez a két szó jellemzi legjobban a Klasszikon Együttes zenéjét és most megjelent, bemutatkozó CD-jét is. ..."

...

Tabu TV

Összefoglaló a CrossoVER DImenziók sajtótájékoztatójáról                                                                   2012. január 17.

...

www.unitmagazin.hu [2010 Március 11. - a linkre kattintva olvasd el a teljes cikket]

" ... Sebők Monika operaénekesnő és a briliáns jazz quartet (Zsemlye Sándor, Tiba Sándor, Martos Attila, Nagy László Adrián) repertoárja méltón reprezentálja a komoly- és könnyűzene értékeinek egyesítéséből fakadó egyedi és minőségi hangzásvilágot. ..."

...

Duna TV - Kikötő Friss

Szabó Zsóka riportfilmje                                                                                                                                     2010. szeptember 3.

...

www.pestiest.hu [2011 Február 28. - a linkre kattintva olvasd el a teljes cikket]

" ... A Klasszikon tagjai a zenei világ különböző területein tevékenykednek. Egy közös van bennünk: mindenki kísérletező kedvű zenész. Csak jól egymásra kellett találnunk. ..."

...

Hír TV - Paletta

Kurucz Éva beszélget Sebők Monikával                                                                                                            2010. augusztus 23.

...

www.vasarnapihirek.hu [2010 Október 17. - a linkre kattintva olvasd el a teljes cikket]

" ... A Klasszikon zenéjében meglepő természetességgel szólal meg Bizet, Puccini, vagy Mozart egy-egy jól ismert dallama, a 21. század igényeinek megfelelő hangszerelésben. A zenekar szórakoztató és élvezhető módon hozza közelebb az opera világát az olyan hallgatókhoz is, akik a műfajt avíttnak, vagy túlságosan arisztokratikusnak tartják. ..."

...

www.zene.hu [2010 Október 22. - a linkre kattintva olvasd el a teljes cikket]

" ... Nem gondoltam volna, hogy én valaha egy klasszikus zenei koncert közben mosolygok és élvezem a hallottakat ..."

...

Körút - Városi TV / Szeged

Regős Dóra beszélget Sebők Monikával (a műsor ötvenedik percétől)                                                  
2012. február 16.

...

www.music.hu [2010 Szeptember 17. - a linkre kattintva olvasd el a teljes cikket]

" ... Az évszázadok óta érvényes dallamok a szórakoztató zene játékosságával és lüktető ritmusával együtt olyan egyedi és ízes elegyet alkottak, amely mind az eredeti művek ismerőinek, mind az azokkal most ismerkedőknek izgalmas élmény nyújtottak. ... "

...

M1 - Teadélután

Rózsa Péter beszélget Sebők Monikával és Zsemlye Sándorral                                                                      2010. szeptember 15.

...

www.operaportal.hu

"Nagyon hiszek az ügyünkben..."                                                                                                                       Interjú Sebők Monika énekesnővel, a Klasszikon együttes szólistájával.

...

Duna TV - Kívánságkosár

Morvai Noémi és Asbóth József beszélget Sebők Monikával                                                                            2010. október 18.